Witam Serdecznie.



Zapraszam wszystkich do czytania przepisów oraz korzystania z nich. Postaram sie aby były proste nie drogie i jasne. Miłego czytania i gotowania. Pozdrawiam Marcin.

poniedziałek, 9 stycznia 2012

Suróweczki

Suróweczka z kapusty czerwonej

Składniki:
  • 60 dkg kapusty czerwonej
  • 20 dkg jabłek kwaśnych
  • 10 dkg cebuli
  • sól, cukier
  • 1 - 2 łyżki oleju
Przygotowanie:

Szatkujemy kapustę drobno, jabłka ścieramy na tartce, cebulkę drobno siekamy. Do drobno poszatkowanej kapusty dodajemy utarte jabłka i posiekaną cebulę. Dodajemy do smaku soli i cukru, wszystko mieszamy z olejem. Zamiast oleju możemy użyć śmietanę w ilości 2 łyżek lub dodać według potrzeby więcej. Czas przyrządzenia suróweczki ok. 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz