Rolada w kapuście włoskiej
Składniki:
8 dużych liści kapusty włoskiej
½ kg mięsa mielonego
2 średnie cebule
2 marchewki
2 jajka
1 czerstwa bułka
Sól, pieprz
1 szklanka buliony
Przygotowanie:
Liście parzymy gorącą wodą, następnie układamy po cztery tak, aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Cebulę obieramy i szklimy na oleju, bulkę namaczamy. Mięso mielone mieszamy z cebulą i przyprawami. Dzielimy na połowę i układamy na liściach kapusty a następnie zwijamy w rolady. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rolady układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy marchewką i zalewamy bulionem. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy niecałą godzinę. Gotowe rolady kroimy w plastry i układamy na półmisku.
No to Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz