Witam Serdecznie.



Zapraszam wszystkich do czytania przepisów oraz korzystania z nich. Postaram sie aby były proste nie drogie i jasne. Miłego czytania i gotowania. Pozdrawiam Marcin.

poniedziałek, 9 stycznia 2012

Fajne przepisiki.

Rolada w kapuście włoskiej

Składniki:

8 dużych liści kapusty włoskiej
½ kg mięsa mielonego
2 średnie cebule
2 marchewki
2 jajka
1 czerstwa bułka
Sól, pieprz
1 szklanka buliony

Przygotowanie:

Liście parzymy gorącą wodą, następnie układamy po cztery tak, aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Cebulę obieramy i szklimy na oleju, bulkę namaczamy. Mięso mielone mieszamy z cebulą i przyprawami. Dzielimy na połowę i układamy na liściach kapusty a następnie zwijamy w rolady. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rolady układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy marchewką i zalewamy bulionem. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy niecałą godzinę. Gotowe rolady kroimy w plastry i układamy na półmisku.

No to Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz